Mediation is zicht krijgen op een oplossing

Bij mediation blijven de verschillende partijen eigenaar van het probleem én van de oplossing. Er worden nooit oplossingen geforceerd. Toch wordt een uitkomst vaak best snel en naar ieders tevredenheid gevonden, waardoor kosten en impact van een rechtszaak achterwege kunnen blijven of slechts nog een formaliteit zijn. Mediation biedt ruimte voor een alternatief waarmee beide partijen winst behalen!Ouders zijn tegenwoordig verplicht om een gezamenlijk ouderschapsplan te maken bij een echtscheiding met kinderen. Dit levert veel problemen op. Ondersteuning voor een redelijk gesprek en een gedegen ouderschapsplan, is dan prettig en stelt de ex-partners in staat om tot houdbare afspraken te komen, die ook nog eens tegemoet komen aan de wensen van de kinderen. Zonder een goed ouderschapsplan, staat men dikwijls weer snel voor de rechter.Maar ook bij andere conflicten waarbij grote belangen spelen, kunnen tegenstellingen onoverbrugbaar lijken. Inzicht geven in elkaars beelden en zorgen schept begrip voor elkaars situaties en biedt een opening voor het starten van de onderhandelingen.

U wilt goed afronden om zo weer verder te kunnen gaan

We maken allemaal in ons leven mooie en minder mooie dingen mee. Hoe u daarna verder gaat, heeft te maken met hoe u zaken afrondt. Als ervaren mediator wil ik u daarbij helpen. Zodat u daarna weer verder kunt, weer een nieuwe start kunt maken; kunt beginnen met opbouwen. Als ‘ervaringsdeskundige’ weet ik hoe belangrijk dat is, zeker bij echtscheidingszaken waar ook kinderen bij betrokken zijn. Maar het geldt ook voor andere familiezaken waar emoties altijd een grote rol spelen. Uiteindelijk maakt u zelf uw eigen goede keuzes; ik ondersteun u alleen bij het maken daarvan.
Op de website www.maatwerkmediator.nl vindt u meer informatie over de onderwerpen die mogelijk bij u een rol in de scheiding spelen: huis en hypotheek, kinderen, geldzaken en emoties. In al deze zaken kunnen wij u de beste ondersteuning bieden.


Meer over familiemediation: